عضویت در باشگاه تماشاگران

اتفاقات هنری نیاز به گردهمایی و جمع‌بندی دارد

اتفاقات هنری نیاز به گردهمایی و جمع‌بندی دارد

دبیر شورای سیاست‌گذاری تماشاخانه ایرانشهر:
تمام اتفاقات هنری و حتی غیر هنری نیاز به گردهمایی، جمع‌بندی و نتیجه‌گیری دارد

حسین مسافر آستانه، عضو هیات داوران بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و دبیر شورای سیاست‌گذاری تماشاخانه ایرانشهر عنوان کرد: تمام اتفاقات هنری و حتی غیر هنری نیاز به گردهمایی، جمع‌بندی و نتیجه‌گیری دارد، در هنر این امر بسیار مشهود است و ما اگر یک فعالیت هنری تحت عنوان تئاتر یا هر حوزه دیگر داریم طبیعتاً برپایی جشنی مربوط به آن امری بسیار ضروری است چون انسجام ویژه‌ای برای آن فعالیت هنری ایجاد می‌کند.

«حسین مسافر آستانه»، دبیر شورای سیاست‌گذاری تماشاخانه ایرانشهر و عضو هیات داوران بخش مسابقه تئاتر خیابانی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر درباره جایگاه و تأثیرگذاری جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بر حوزه تئاتر ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس بیان کرد: تمام اتفاقات هنری و حتی غیر هنری نیاز به گردهمایی، جمع‌بندی و نتیجه‌گیری دارد، در هنر این امر بسیار مشهود است و ما اگر یک فعالیت هنری تحت عنوان تئاتر یا هر حوزه دیگر داریم طبیعتاً برپایی جشنی مربوط به آن امری بسیار ضروری است چون انسجام ویژه‌ای برای آن فعالیت هنری ایجاد می‌کند.

وی تأکید کرد: قطعاً جشنواره فجر برای تئاتر به‌عنوان هنری که با زندگی انسان‌ها ارتباط نزدیکی دارد و در نوع تفکر بشر نقش‌آفرین است، محل ارزیابی رویدادهای این حوزه است. همچنین این جشنواره از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است زیرا ما شاهد هستیم آنچه فعالیت سالانه تئاتر را ساماندهی و خط‌مشی این حوزه را تعیین می‌کند و به کشف استعدادهای بسیار خوب می‌پردازد، این رویداد هنری است.

این هنرمند با تأکید بر اینکه بدون برگزاری جشنواره تئاتر فجر وضعیت حوزه تئاتر دچار تغییراتی اساسی می‌شد، گفت: اگر جشنواره تئاتر فجر برگزار نمی‌شد شاید ما وضعیت دیگری را در حوزه تئاتر شاهد بودیم که قطعاً وضعیت مطلوب‌تری نمی‌توانست باشد، جشنواره تئاتر فجر تمام داشته‌های تئاتر ایران را به‌نوعی ساماندهی می‌کند.
مسافر آستانه اظهار داشت: آنچه از استعدادها و تأثیرگذاری‌ها در تئاتر شاهد هستیم در همین جشنواره اتفاق افتاده است، بهترین‌های تئاتر کشور محصول دیده شدن در جشنواره‌ها هستند و این رویدادها نقش بسیار مهمی را بر بقای تئاتر و تأثیرگذاری آن در جامعه داشته و خواهند داشت. به‌طور ویژه جشنواره تئاتر فجر که مهم‌ترین رخداد عمومی این حوزه محسوب می‌شود از اهمیت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و آینده‌نگری برای تئاتر برخوردار و این اهمیت در برگزاری آن کاملاً مشهود است.

مسافر آستانه تأکید کرد: جشنواره تئاتر فجر جشن خانواده تئاتر کشور است و در این جشن نمایندگانی از تئاتر حضور پیدا می‌کنند و مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که می‌توانند خط‌مشی فعالیت آینده این حوزه را ترسیم کنند. اگر تئاتر ما تا به امروز پیشرفت قابل‌توجهی داشته، به دلیل برگزاری این رویداد است و ما بدون آن نمی‌توانستیم شاهد شناخت تئاتر ایران در مجامع جهانی باشیم. همچنین حضور بسیاری از گروه‌های نمایشی مهم دنیا در جشنواره فجر تأثیر بسیار شگرفی در نوع نگرش خانواده تئاتر ایران نسبت به تئاتر جهان ایجاد کرده است.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: ای‌کاش در استان‌ها شرایط اجرای نمایش‌ها و همچنین برگزاری جشنواره بیشتر و بهتر فراهم می‌شد، چون هنرمندان استانی ممکن است به دلیل محدودیت‌هایی که گاهی در امکانات اجرایی دارند آن‌چنان‌که باید دیده نشوند اما حضور در جشنواره این فرصت را برای عرضه توانایی‌هایشان فراهم می‌کند. معیارهایی که برای داوری در تئاتر وجود دارد بر اساس ضوابط کارشناسی، علمی و هنری تعیین‌شده است که به بررسی عناصر مختلفی که یک اثر نمایشی را تشکیل می‌دهند می‌پردازد.
مسافر آستانه درباره اختلاف‌نظرهایی که میان برخی از هنرمندان برای حضور در جشنواره‌های فجر ایجاد شد، افزود: ما باید در شرایط حساس تصمیمات صحیحی بگیریم و برای رفع دل‌زدگی‌ها و ... بیشتر درصحنه حضورداشته باشیم چون وظیفه تئاتر این است که حال جامعه را خوب کند، البته به احساسات هنرمندان دوستان احترام می‌گذارم اما تصمیم نهایی باید به این سمت می‌رفت که در خانه خود بیشتر احساس ماندن داشته باشیم.

سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند 21 بهمن در تالار وحدت به کار خود پایان می‌دهد.


1398/11/19