عضویت در باشگاه تماشاگران

گزارشی از عملکرد یکساله‌ی ایرانشهر

گزارشی از عملکرد یکساله‌ی ایرانشهر

سه‌شنبه مورخ ۱۷مرداد ماه ۱۴۰۲ به مناسبت گرامی‌داشت روز خبرنگار، نشست‌صمیمی مدیران تماشاخانه‌ی ایرانشهر با خبرنگاران و روزنامه‌نگاران فعال در این حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا؛ در نشستی خبری که عصر روز هفدهم مرداد ماه در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد، حمید نیلی، مدیر این تماشاخانه و توحید معصومی، معاون آن توضیحاتی درباره جدول انتخاب آثار نمایشی، تعیین قیمت بلیت و آمار فروش و تماشاگران ایرانشهر از ابتدای امسال ارایه کردند.

نیلی که حدود یک سال پیش مدیریت این تماشاخانه را عهده‌دار شده است، با تاکید بر پایبندی خود به تعهدات دوره گذشته این تماشاخانه گفت: پیش از حضور من در تماشاخانه ایرانشهر، تعهداتی از سوی آقای حسین مسافر آستانه به عنوان رییس شورای سیاستگذاری پیشین ایجاد شده بود که خود را موظف به اجرای آنها می‌دانستم. 

نیلی با اشاره به تغییر ساختار تماشاخانه ایرانشهر در سال گذشته یادآوری کرد: پارسال ساختار تماشاخانه را اصلاح کردیم. این تماشاخانه پیش از این زیر مجموعه خانه هنرمندان بود و مدیرش همان مدیر خانه بود اما جدا شدن از خانه هنرمندان ایران، سبب شد به استقلال مالی بیشتری دست پیدا کند. 

نیلی از تاکید ایرانشهر بر اجرای آثار تازه (ارجینال) به عنوان دیگر رویکرد مهم در این تماشاخانه یاد کرد و افزود: همه تلاش‌مان را به کار بردیم که این موضوع رعایت شود.

او در ادامه خبر داد که قرار است ایرانشهر از طرف شهرداری به عنوان یک مرکز خاص معرفی شود و گفت: پروسه اداری آن در چند ماه آینده انجام می‌شود. به این معنا که ایرانشهر هم همانند باغ کتاب، ضمن برخورداری از حمایت شهرداری، خودگردان خواهد شد . یعنی درامدهای آن در خود تماشاخانه به گردش در می‌آید و استقلال اجرایی آن نیز حفظ می‌شود. بنابراین خودگردان شدن به منزله قطع کمک شهرداری نیست بلکه به این معنی است که درآمد اینجا در خود مجموعه می‌چرخد.

در ادامه توحید معصومی، معاون هنری و اجرایی این تماشاخانه درباره عملکرد یک سال گذشته آن گفت: یکی از تاکیدات ما در مجموعه این بود که ایرانشهر استقلال و سطح کیفی خود را حفظ کند. برای امسال از سه منبع جدول‌مان را کامل کردیم؛ نمایش‌هایی که نیمه دوم سال گذشته اجرایشان منتفی شد. بخشی دیگر تعهدات قبلی مربوط به امسال بود و بخش سوم متقاضیانی که تا پایان شهریور پارسال، تقاضای اجرای خود را مطرح کرده بودند که بعد از بررسی اینها، شورای کارشناسی ۵ نمایش را به طور قطعی و سه اثر را به عنوان ذخیره معرفی کرد که همراه با چند درخواست جدید، کارهای سال آینده ایرانشهر را تشکیل می‌دهند.  

معصومی ادامه داد: در تلاش هستیم پیش از شروع اجرای نمایش‌ها، جلسات گفتگویی را با کارگردانان درباره انتخاب متن و ضرورت اجرا برگزار کنیم که با شروع اجرای نمایش، با معضل مخاطب رو به رو نشویم.

او همچنین آماری از تعداد تماشاگران و میزان فروش آثار تماشاخانه ایرانشهر از ابتدای امسال ارایه کرد و گفت: امسال تاکنون میزبان ۱۲ گروه نمایشی بوده‌ایم که نزدیک ۴۶ هزار تماشاگر داشته‌اند و به فروشی بیش از ۶ میلیارد و سیصد میلیون تومان دست یافته‌اند.

معصومی همچنین درباره حمایت تماشاخانه ایرانشهر از نمایش‌هایی که ممکن است دچار توقیف شوند، گفت: تا الان با نمایشی مواجه نبوده‌ایم که توقیف شود. البته در حال حاضر در طول اجرا چند بار کارها را می‌بینند ولی اگر مشکلی به لحاظ نظارتی باشد، با خود گروه تعامل می‌کنند.

نیلی درباره رایزنی با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای استفاده ازفضاهای تبلیغاتی شهری برای نمایش‌های تماشاخانه ایرانشهر توضیح داد: بعد از ایجاد محدودیت‌های تبلیغاتی، درخواستی از سازمان زیباسازی مطرح کردیم و استفاده از فضاهای تبلیغاتی، هم‌اکنون در دست بررسی و اقدام است. 

مدیر تماشاخانه ایرانشهر درباره تعیین قیمت بلیت نمایش‌ها در این تماشاخانه گفت: پای رقم‌هایی که به عنوان کف و سقف برای گروه‌ها تعیین کرده‌ایم، ایستاده‌ایم. طبیعتا به دلیل تورم و افزایش قیمت‌ها، گروه‌های نمایشی برای آماده‌سازی آثار خود با مشکلات متعددی رو به رو هستند. بنابراین قیمت بلیت در تماشاخانه ایرانشهر بین ۱۰۰ تا ۲۲۰ هزار تومان به عنوان کف و سقف قیمت مشخص شده است. البته با توجه به اینکه امسال چرخه اقتصادی تئاتر می‌چرخد، ۲۰ درصد سهم سالن را از فروش گیشه برمی‌داریم. 

دانلود فایل
1402/5/18